« terug naar vorige pagina

Reisvaccinaties

 

Gezondheidsrisico van reizen in ander klimaat

Reizen in landen met een ander klimaat brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Als u op reis gaat naar verre landen met andere culturen en een ander klimaat vraagt dat om extra voorbereiding. Blijft u dichterbij huis wees ook dan goed voorbereid. U kunt een infectieziekte oplopen.

Neem tijdig contact met ons op voor preventieve medicatie. Onze praktijk is gecertificeerd voor het geven van reizigersadvies volgens de regels van het LCR. Tevens zijn wij bevoegd tot het zetten van de Gele Koorts vaccinatie.

Vergoeding zorgverzekeraar
Wij adviseren, vaccineren en schrijven de medicatie voor die u nodig heeft. Hier zijn kosten aan verbonden die soms vergoed worden door uw zorgverzekeraar. U dient wel vooraf bij ons te betalen maar u kunt dit later declareren bij uw zorgverzekeraar. Meer infomatie vindt u in de begeleidende brief.

Download hier het vragenformulier en de begeleidende informatie brief:

Vragenformulier reisvaccinatie

Toelichting vragenformulier reisvaccinatie

Schengen verklaring:

Voor bepaalde medicatie (bv methylfenidaat) is een zogenaamde opiaten verklaring noodzakelijk als u over de grens vakantie houdt. Dit geldt ook binnen Europa! Deze verklaring moet ondertekend worden door uw huisarts en vervolgens worden opgestuurd naar het Nederlands consulaat voor een stempel. Dit duurt enige weken! Wees er dus op tijd bij. Hieronder kunt u de verklaring downloaden. Tevens vindt u in de brief meer informatie.

Schengen reisverklaring
informatiebrief opiaten op reis